Povijest minigolfa

Početak igre – ideja koja je zaživjela diljem svijeta!

Prvi minigolf tereni izrađeni su u ranim 30-im godinama prošloga stoljeća u Örnsköldsvik-u, Švedska od strane City Golfa. Ova nova razonoda je brzo postala popularna najviše zbog natjecateljskog elementa i zabavnog sadržaja, što čini ovu igru pogodnu za sve uzraste ljudi bez obzira na kvalitetu igranja ili uzrast.

Prvi City Golf teren je izradio gospodin Harald Sjölund prije više od 60 godina na vrhu hotela Örnsköldvik u Švedskoj. Površina za igru je bila glina i svake jeseni, prije početka zime i snijega, teren je uklonio sa vrha hotela i ponovo ga izradio svakog proljeća.

U to vrijeme gospodinu Sjölund osnovni razlog za takav teren je bio zbog gostiju i dodatnog sadržaja hotelu. I bio je to uspjeh od početka, jer su gosti počeli konstantno igrati minigolf. Nakon par godina sa vrha hotela teren je premješten na terasu hotela gdje je bio zaštićen od vanjskih utjecaja i nije se morao izrađivati svake godine ponovo.

Glina kao osnovni materijal za izradu je bio vrlo težak za održavanje, tako da je hotel zatražio pomoć od lokalnog proizvođača tepiha i oni su predložili površinu od felca. Nakon dugo godina od ideje minigolf terena do proizvoda, City Golf je danas uspješan proizvođač terena i priznat diljem cijelog svijeta!